LOGO

BSA logo

Прословутите червени улични телефони в Лондон стават зелени и соларни 

0

Някои от емблематичните червени улични телефонни кабини в Лондон ще станат зелени, като бъдат трансформиран в безплатни соларни станции за зареждане на мобилни устройства, осигурявайки въглеродно неутрален източник на енергия.

Соларните кутии“, обявени в сряда, са изобретение на двама възпитаници на Лондонското училище по икономика (LSE). Те могат да се използват за зареждане на телефони, таблети, фотоапарати и други мобилни електронни устройства.

Първата пилотна „соларна кутия“ бе открита за обществено ползване в Тотенхам Корт в главната централна търговска зона на Лондон в сряда. Тя има слънчев панел, който осигурява чиста, въглеродно неутрална енергия.

Втората „соларна кутия“ ще бъде открита през януари. След това ще има още такива зарядни станции. Организаторите не са определили колко точно от червените телефонни кабини в Лондон ще се преродят по този начин.

Разходите за зелената услуга, която може да бъде използвана безплатно от хората, се покриват чрез реклами, излъчвани на киоските.

Авторите на идеята – Кърсти Кени и Харолд Крастън – спечелиха 5000 лири (6400 евро) финансиране за проекта си от кмета на Лондон Борис Джонсън в неговата кампания „Нисковъглероден предприемач 2014“ това лято.

Източник: greentech.bg

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook