LOGO

nov

Проект на Коалиция за климата – България дава решения за преодоляване на негативните ефекти от климатичните промени 

0

Българска соларна асоциация се включи в проект на WWF за повишаване ефективността на Коалиция за климата- България (ККБ) ,  чиято цел е да обедини сили и да помогне страната ни да има адекватно държавно поведение в областта на климата.

Едно от достиженията на проекта е корекция на измерване на данните за ВЕИ у нас, съобщиха на пресконференция в сряда (27 април). Коалицията е установила, че страната ни е включила цялото количество добит дървен материал, от което е извадено единствено частта, отишла за мебелно производство, за да докаже, че постигнала целите си за ВЕИ до 2020 г.
Малинка Николова, председател на УС на БСА, съобщи че е подготвена жалба до Еврокомисията, за да се коригират данните и секторът на ВЕИ да продължи да се развива.

Над 170 страни подписаха вече споразумението за климата от Париж – процесът стартира миналата седмица в Ню Йорк. В много държави, включително и България, споразумението трябва да бъде ратифицирано от националните парламенти. От българска страна то е подписано от Президента Росен Плевнелиев.

ККБ предлага нова, амбициозна енергийна стратегия за България до 2050 г. В рамките на проекта е изработено и предложение за либерализация на малките ВЕИ, тъй като процедурата за тях в момента е твърде дълга и усложнена.

 

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook