LOGO

IMG 0595 1024x768

Покривната ФВ централа на бл.63 в София получи награда в Шампионската лига за ВЕИ 

0

На 02.10.2014 по време на есенния технически панаир в гр. Пловдив се състоя награждаването на победителите в Шампионската лига за ВЕИ. Инициативата се провежда за десета поредна година от Асоциацията на българските енергийни агенции (АБЕА).

Бяха излъчени победителите в две категории – за енергия от биомаса и слънчева енергия. Във втората категория първо място бе присъдено на община Габрово за изграждане на фотоволтаична централа върху фасадата на централната административна сграда. Второто място получи покривната ФВ централа на бл.63 в ж.к. „Христо Смирненски” в гр. София, която е изградена по инициатива на Антон Желев, член на Управителния съвет на БСА.

Инсталацията е с капацитет 28 kWp, състои се от 120 фотоволтаични модули от кристален силиций и е присъединена към електроразпределителната мрежа. Съоръжението е монтирано върху покрива на 14-етажен многофамилен блок и представлява първата покривна ФтЕЦ в България, която е колективно притежание на етажната собственост на сградата – общо 117 апартамента.

Третото място спечели системата за енергийна ефективност на Университетската болница „Царица Йоана” – ИСУЛ, която включва термосоларни колектори за топла вода и автономна фотоволтаична инсталация с капацитет 25,2 kWp.

Снимка: agroplovdiv.bg

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook