LOGO

BSA logo

ОДИТЕН ДОКЛАД НА ДКЕВР ВЪРХУ ДЕЙНОСТТА НА ЕРП 

16

На 14.05.2014г ДКЕВР публикува резултатите от извършени проверки на дейността на трите разпределителни дружества. В докладите са споменати и редица присъединителни процедури за ФтЕЦ, собствениците на които са директно цитирани в документа с имена на дружествата.

 На 15.05.2014г ЕВН ЕР разпространи съобщение с детайлен коментар на доклада на ДКЕВР, който в общи линии оборва обвиненията, насочени срещу дружеството и косвено – срещу легалността на редица действащи ФтЕЦ.

 Част от членовете на БСА изразиха готовност да заведат искове срещу ДКЕВР за причинени морални щети на техните дружества. БСА набира допълнителна информация за възможните действия на ФВ производителите по тази линия, вкл. възможността за колективен иск срещу публикувания доклад.

 БСА категорично се противопоставя на всички целенасочени действия за налагане на негативна политическа и обществена нагласа срещу сектор ВЕИ и фотоволтаиката. В тази връзка призоваваме членовете да се свържат с екипа на асоциацията с предложения и коментар по линия на тези „регулаторни” проверки.

 Ще изпращаме актуална информация по темите до членовете в допълнителни съобщения.

 Въпроси и предложения, молим да ни изпращате на info(at)bsa.bg.

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook