LOGO

Mercedes Benz Paint Powered 2

Mercedes Benz разкрива хибридна кола, захранвана от соларна боя 

11083

Виждали сме доста коли със соларни покриви, които осигуряват допълнителна енергия за двигателя, но Mercedes Benz надскочи всички тези предложения с Vision G-Code. Този модел извежда представите ни за производство на енергия на изцяло ново ниво. Тайната е в боята на колата, която е предназначена за производство на електроенергия за превозното средство – като алтернативен източник. Спортното купе е само концепция, но дори никога да не влезе в серийно произвдство, умната му технология може да се използва за задвижване на автомобилите в бъдеще.

Боята генерира енергия по два начина. От една страна тя действа като един вид слънчев панел, превръщайки включите слънчевата светлина в енергия. От друга – тя генерира на енергия чрез препобразуване на статичното електричество, което се получва, докато вятърът се трие в повърхността на колата. Когато се добави към хибридната двигателна система, която включва електрически мотор за задните колела и двигател с вътрешно горене за предните колела, тази технологич съчетава мощ и устойчивост.

И ако боята, генерираща ток, не е достатъчна, за да ни изуми, трябва да кажем, че колата идва с два електрически скутера, сгънати в багажното отделение, което означава, че можете да паркирате навсякъде и да покарате скутер.

Е, на това се казва стилна поява!

**Източник: greentech.bg

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook