LOGO

narodno subranie

ДКЕВР няма да се разделя на две, пише в новото предложение на ГЕРБ 

3

ДКЕВР няма да се разделя на две. Това е записано в предложенията на ГЕРБ, които са внесени между първо и второ четене на промените в Закона за енергетиката, заяви председателят на ресорната комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев пред журналисти в отговор на въпрос на Money.bg. По-рано днес стана ясно, че до другия четвъртък се удължава времето за нови предложения по законопроекта.

Припомняме, че разделянето на комисията на две мина на първо четене, но още тогава управляващите изразиха съмнения, че този модел ще сработи. Добрев допълни, че се очаквасъставът на комисията, който в момента е 7-членен, да бъде увеличен на 9 души, като четирима ще са специалисти в сектор "води", а 5 по енергетика.

Други идеи, които ГЕРБ предлага, е да бъде намалено изкупуването на електроенергия от заводските централи и топлофикациите. Това ще се отрази положително на дефицита на НЕК, който непрекъснато расте заради несъответствието между реалните цени на електроенергията и тези, на които тя се продава на потребителите. Също така ще се направи и прекратяване на изкупуването на електроенергия от централи на биомаса на диференциални цени.

*Източник: news.bg

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook