LOGO

cost PV roof

Британците искат да имат 10 милиона соларно-захранвани къщи до 2020 г. 

6

Соларната енергия отбеляза почти двоен ръст в Обединеното кралство през миналата година, когато са реализирани 650 000 нови инсталации върху частни домове и терени с държавна собственост. Благодарение на това общият соларен капацитет в Обединеното кралство достига вече пет гигавата (5GW) – на фона на едва 2.8 GW в края на 2013 г. Увеличаването на фотоволтаичния капацитет във Великобритания е част от по-мащабния план на страната превърне чистата енергия в неразделна част от енергийните си доставки.

От 2013 г. насам соларният фотоволтаичен капацитет втв Великобритания е нараснал достатъчно, за да може да осигурява енергия за общо 1,5 милиона домове. Сега страната си е поставила за цел да продължи в тази посока така, че общо 10 милиона домове да бъдат захранвани от слънчева енергия в срок до 2020 г.

Растежът на соларната енергетика означава и нови работни места. С „правилната подкрепа“, според Павел Баруел – главен изпълнителен директор на местната Асоциация за соларна търговия – соларната енергетика във Великобритания може да отвори 50 000 нови работни позиции до 2030 година.

Едновременно с това Великобритания се надява да може да произвежда около 30-40 на сто от необходимата й електроенергия от слънцето – в слънчеви дни.

**Източник: greentech.bg

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook